Aktivno prateći rijeku Cetinu od izvora do ušća

Snena i pitoma, mistična i divlja, rijeka Cetina – od svojeg izvora u blizini sela Cetina pa sve do ušća u Jadransko more u Omišu – oduševit će vas i trajno vam se urezati u sjećanje, baš kao što se urezala i u kanjon kojim neumoljivo teče, učeći nas ljepoti i snazi prirode. Svi oni željni avanture i adrenalina  moći će iskusiti nezaboravne aktivnosti koje ovaj dio Dalmatinske zagore pruža. Rijeka koja život znači vodit će vas kroz uzbudljive krajolike, upoznati s običajima ljudi, gastronomijom mjesta kojima na svom putu ka moru protječe, kao i tvrđavama koje od njezina izvora do ušća bdiju nad njom kao čuvari baštine i drevne povijesti. Trebate joj se samo prepustiti kako biste upoznali i iskusili sve čari ove krške ljepotice.

PROGRAM PUTA 

  1. Polazak iz Sinja prema izvoru rijeke Cetine, tradicionalna težačka marenda, obilazak izvora i prapovijesne pećine.
  2. Razgledavanje znamenitosti grada Sinja i Muzeja Sinjske alke, polazak biciklima prema Trilju, pješačka tura, razgledavanja mjesta i stećaka. 
  3. Polazak iz Trilja biciklima prema Blatu na Cetini do mjesta Gata, razgledavanje Povijesnog muzeja Poljica, nastavak vožnje kroz Kostanjsku ljut prema Podgrađu do Pavića mosta, degustacija soparnika.
  4. Polazak na pješačku/biciklističku turu, razgledavanje vodopada Gubavica Mala i Velika, spust prema HE „Kraljevac“, prvoj hidroelektrani na rijeci Cetini, rafting.
  5. Pješačka tura Omiškom Dinarom do crkvice Gospe Snježne, ručak na seoskom imanju, spust do poučne staze Sv. Leopolda Mandića, obilazak kanjona i ušća Cetine biciklima.