Sicilija

Zrakoplovom iz Venecije 5 dana/4 noćenja
PALERMO – MONREALE –– AGRIGENTO - TAORMINA – ETNA – SIRACUSA - CATANIA
Datum putovanja: 10.-14.6.2020.

1. dan: ZAGREB - VENECIJA – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA
Individualni polazak putnika u noćnim satima do zračne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni  let za Cataniju u 7:15 sati. Po slijetanju u Cataniju u 9 sati sati ukrcaj u autobus i odlazak na izlet u Siracusu, „Arhimedov grad“. Najveća grčka kolonija iz perioda Magna Grecia, na popisu je UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Po dolasku razgled Arheološkog parka s rimskim teatrom i fontanom te slavnim Dionizijevim uhom u nekadašnjim kamenolomima sada obraslim bujnim zelenilom (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Vožnja do stare gradske jezgre smještene na kamenitom otočiću Ortygia, sada povezane mostovima s ostalim dijelovima grada Sirakuze. Barokno središte antičkog grada krase Apolonov hram, Arhimedov trg, barokna katedrala sagrađene među stubovima hrama božice Atene, crkva svete Lucije i Aretuzina fontana, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Slobodno vrijeme za ručak i povratak prema Cataniji. Panoramski razgled Catanije, barokne ljepotice kako je često zovu. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

2. dan: CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA 
Doručak. Poslije doručka odlazimo na izlet na Etnu, najviši europski aktivni vulkan, kojega domaćini zovu Mongibello. Ako vremenske prilike i lokalne vlasti dopuste, dovest ćemo se do nadmorske visine od 1800 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera (Crateri Silvestri), gdje možete kušati žestoki crveni liker „Fuoco dell Etna“ i kupiti suvenire od vulkanskog kamena. Nastavljamo prema Taormini, jednom od najslikovitijih sicilijanskih gradića, stiješnjena na visokoj stijeni iznad Jonskog mora. Obilazak grčkog teatra (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*) i starogradske jezgre s palačama, crkvama i trgovima. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj panorami, kavanama, slastičarnicama, restoranima i trgovinama. Povratak u hotel na području Catanije. Noćenje.

3. dan: CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO 
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Palermu preko Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palačama. Nastavak puta prema Palermu kroz zelenu unutrašnjost otoka. Dolazak u hotel u Palermu, smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Tisućljećima na raskršću civilizacija, Palermo je grad nevjerojatnih mirisa i okusa, mješavina bizantinskih mozaika, arapskih kupola i freski. Grad na rubu Europe, nekoć u središtu tada poznatog svijeta, mjesto gdje se tržnice nalik arapskim sukovima naslanjaju na barokne crkve, a raskošne palme uokviruju gotičke palače, Palermo je fascinantan i nezaboravan, autentičan i jedinstven. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Doručak. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem: normansko-gotička katedrala; kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike; slavni Teatro Massimo, Teatro Politeama; Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “Fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih kipova skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg  Quattro Canti… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Poslije podne odlazak prema Monrealeu (8 km od središta Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća, koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici površine 8500 m2 u unutrašnjosti crkve, koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Povratak u Palermo u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: PALERMO - VENECIJA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju u 16:10 sati. Po slijetanju u Veneciju u 17:50 sati moguć organizirani transfer do Zagreba (uz doplatu).

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 4.980 kn / 5.180 kn

(Zrakoplovne pristojbe 1.190 kn uključene u cijenu aranžmana)

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu
: 890 kn

*Paket ulaznica
: 450 kn
Doplata za transfer Zagreb – Venecija – Zagreb: 690 pax
(cijena za organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba)

NAPOMENA:
*Paket ulaznica u doplati uključuje sljedeće ulaznice i doplaćuje se prilikom rezervacije aranžmana:

  • Arheološki park u Siracusi
  • Grčki teatar u Taormini
  • Dolinu hramova u Agrigentu
  • Cappella Palatina, katedrala i katedralne grobnice u Palermu
  • Katedrala u Monrealeu

RED LETENJA:

VCE CTA 1260 04-Oct-2019 07:15 09:00
PMO VCE 1221 08-Oct-2019 5:20 PM 7:00 PMCIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Venecija-Catania-Palermo-Venecija, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: dva noćenja u Palermu i dva noćenja u Cataniji u hotelu 3/4*, prijevoz turističkim autobusom na Siciliji prema programu, službene vodiče za razgled Palerma, Monrealea, Taormine, Siracuse i Doline hramova u Agrigentu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta  te troškove osobnih narudžbi

PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišne pristojbe nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta na recepcijama hotela – 2 € u Palermu i 1,5 € u Cataniji po noćenju i osobi

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30