Uskrs u Londonu - stopama malog čarobnjaka

Zrakoplovom iz Zagreba - 4 dana/3 noćenja
Datum putovanja: 10.-13.4.2020. 

1. dan: ZAGREB - LONDON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba za London na liniji OU 494 u 14:15 sati. Dolazak u London u 15:35 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, po dolasku prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg predaha, zajednički odlazak na stanicu King Cross gdje se nalazi čuvena „skrivena“ stanica 9 ¾, a uz King Cross nalazi se željeznički kolodvor St. Pancras otkud je poletio čarobni automobil Ford Anglia prema Hogwartsu u filmu „HP i odaja tajni“. Potom odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do Covent Gardena, odnosno prema četvrti Soho. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: LONDON: tematski razgled STOPAMA MALOG ČAROBNJAKA 
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju Londonom u kojoj ćemo posjetiti lokacije korištene u serijalu o malom čarobnjaku Harryju Potteru. Svoju šetnju počet ćemo na Picadilly Circusu – tu su se Hermione, Harry i Ron teleportirali nakon vjenčanja. Potom ćemo prošetati do Buckinghamske palače, posjetiti lokaciju korištenu za snimanje Ministarstva magije te otići do Westminstera, lokacije koja je ne samo korištena u serijalu već na kojoj se nalaze i najvažniji simboli grada: Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, itd. Predlažemo odlazak na vožnju brodom po Temzi do mosta Tower (doplata na licu mjesta), mogućnost posjeta Tower of London. Ostatak dana za aktivnosti prema želji. Za sve koje ne zanima Harry Potter preporučujemo individualni odlazak u neke od svjetski poznatih muzeja ili galerija. Noćenje.

3. dan: LONDON: fakultativni izlet na WARNER BROS HARRY POTTER STUDIO TOUR
Doručak. Prijepodne odlazak s voditeljem putovanja u obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal – zakoračite u scene iz serijala o malom čarobnjaku koje su se tu snimale duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima koji su korišteni u serijalu, a dobit ćete pregled i nad tehnologijom koja je korištena, itd. (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine paket-aranžmana, na izlet se ide gradskom željeznicom - doplata za kartu za prijevoz na licu mjesta. Broj ulaznica je ograničen i ovisi o raspoloživosti u trenutku rezervacije). Povratak u grad i slobodno poslijepodne. Za putnike koji ostaju u gradu slobodno vrijeme za obilazak brojnih muzeja, kupovinu i osobne programe. Predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu ili objed u tipičnom londonskom pubu, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Navečer preporučujemo otići na neki od brojih sjajnih mjuzikala! Noćenje.

4. dan: LONDON - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za posljednje šetnje, odlaske u muzeje kojima London obiluje (u mnoge je ulaz besplatan), zadnju kupovinu. Predlažemo ujutro odlazak s voditeljem putovanja u slavni muzej Mme Tussaud (doplata za ulaznicu kod voditelja putovanja), a potom ćemo se spustiti do South Banka i otići do jedne od najpoznatijih londonskih atrakcija, panoramski kotač British Airways London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad (doplata kod voditelja putovanja). Povratak u hotel i polazak transfera za zračnu luku u 17:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb na liniji OU 491 u 20:00 sati. Dolazak u Zagreb u 23:15 sati po lokalnom vremenu. 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 4.580 kn / 4.780 kn
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.090 kn uključene u cijenu) 

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn
Popust za dijete na pomoćnom ležaju: - 200 kn
Doplata za Harry Potter Studio Tour: 480 kn (odrasli), 370 kn (djeca od 5-14,99 godina) 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u centralnom Londonu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s buffet doručkom, transfer od/do zračne luke u Londonu, razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja, te troškove organizacije i prodaje putovanja

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz listopada 2019. god., mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 30 GBP; British Airways London Eye i 4D Cinema Experience 28 GBP odrasli, djeca od 5-14,99 22 GBP; Tower 28 GBP, 13 GBP za djecu od 5-14,99 godina; vožnja Temzom (jedan smjer) - Westminister/Tower Pier 12 GBP za odrasle, 8 GBP za djecu od 5-14,99 godina; Westminster Abbey 23 GBP; St Paul's Cathedral 20 GBP; nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.) 

NAPOMENE:
Program London za djecu i odrasle klasičan je city break London program u kojem se obilazi sve što se u city break programu Londona uobičajeno razgledava, a istodobno je program nadopunjen lokalitetima koji se pojavljuju u slavnom serijalu o malom čarobnjaku, što ga čini pogodnim za razne vrste putnika.

Obilazak studija WB i prezentacije STVARANJE HARRYJA POTTERA fakultativan je dio programa koji se obvezno doplaćuje prilikom rezervacije aranžmana. Cijena obilaska isključuje doplate za javni gradski prijevoz do studija, ulaznice za javni gradski prijevoz do studija doplaćuju se na licu mjesta. Broj ulaznica za studio je ograničen.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

*Treći krevet je pomoćni ležaj na razvlačenje. 

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u srpnju 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20 


OPĆE INFORMACIJE O VELIKOJ BRITANIJI 

SLUŽBENO IME: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
DRŽAVNO UREĐENJE:  parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD:   London, 9.126 milijuna stanovnika (2018. god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Heathrow Airport, poznat i kao London Heathrow
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2:15 h izravnom linijom
JEZIK:  engleski (službeni)
RELIGIJA:  kršćani 59.5%, ateisti 25.7%, muslimani 4.4%, hinduisti 1.3%, sikhi 0.7%, itd.
VREMENSKA RAZLIKA:  Greenwich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Velika Britanija 11:00)
NOVAC:  GBP (britanska funta); 1 GBP = 100 penny
BROJ STANOVNIKA: oko 65 milijuna (2017. god)
POVRŠINA:  242.495 km²  
STRANA VOŽNJE: lijeva
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, na otoku Velika Britanija i sjeveroistočnom dijelu otoka Irske. Velikoj Britaniji pripadaju otoci Wight, Scilly, Anglesey, Orkney, Hebridi i Shetland; ukupno zauzima 242 513 km². Obuhvaća površinom najveću Englesku, Wales, Škotsku i Sjevernu Irsku. Od europskoga kopna dijeli je Engleski kanal (francuski La Manche) i Doverska vrata.
KLIMA: Velika Britanija ima umjerenu i izrazito oceansku vlažnu klimu s malim godišnjim kolebanjima temperature. Česta magla (pretežito zimi) i znatna naoblaka karakteristični su za veći dio britanskog teritorija.
ELEKTRIČNI NAPON:  230  V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak Veliku Britaniju za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 44. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

PREPORUČUJEMO:

ODJEĆA:  Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću za toplije razdoblje, te  vjetrovke,  pokrive i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra, kiše i snijega, bez obzira na period godine u kojem putujete. 
HRANA I PIĆE:  Britanija ima bogatu autohtonu kulinarsku tradiciju, no njezina kolonijalna povijest duboko je obogatila izvorne kuharske tradicije i apsorbirala kulturne utjecaje njezinih postkolonijalnih područja - osobito onih u Južnoj Azij. Britanska kuhinja ima mnogo regionalnih sorti unutar šire kategorije engleske, škotske i velške kuhinje i jela sjeverne irske kuhinje. Neki od specijaliteta su: fish and chips, eccles cake, black pudding, laverbread, Yorkshire pudding, haggis, itd.
KUPOVINA:  popularni suveniri su  sve memorabilije vezane uz Union Jack simbole, suveniri vezani uz kraljevsku obitelj, britanski čaj, lokalne nošnje, nakit, makete atrakcija, magneti, vina, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom,  dok nedjeljom rade skraćeno.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari. 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske:
21 Conway Street, London W1T 6BN, UK
vrhlon@mvep.hr, uk.mvep.hr
Igor Pokaz, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0044 20 73872022, konzul.: 73871144
0044 20 73870310, konzul.: 73870936
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9,00-17,00
TELEFONSKI POZIVI
Tel.: 00 44 20 7387 1144
Faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458