Uskrs u Andaluziji

Putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba 5 dana/4 noćenja
SEVILLA - CÓRDOBA - GRANADA - MÁLAGA – RONDA
VRIJEDNOST VIŠE:
IZVRSNI HOTELI NA CENTRALNIM LOKACIJAMA!
UKLJUČENE ULAZNICE U SVE LOKALITETE KOJI SE POSJEĆUJU!

Jedna od najosebujnijih europskih pokrajina, kojom su stoljećima vladali Mauri i ostavili neizbrisiv trag svoje kulture i civilizacije, utjelovljenje je našeg poimanja o svemu onome što Španjolska jest!
Gradovi poput Seville, neponovljive i neodoljive prijestolnice ove pokrajine i njezine duše,
Córdobe - daleke i same, bijelih dvorišta i veličanstvene džamije te Granade s čuvenom Alhambrom, samo su vrh užitka koji se osjeća na svakom koraku u boji, mirisu i okusu.
Najpoznatiji Uskršnji tjedan je u Andaluziji:
provedite nezaboravan Uskrs na mjestu gdje je doživljaj Uskrsa najautentičniji!
 „Andalucía sólo hay una“!

Datum putovanja: 8.-12.4.2020.

1. dan: ZAGREB – SEVILLA - CÓRDOBA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlines u podnevnim satima za Sevillu. Po dolasku u Sevillu i nakon preuzimanja prtljage ukrcaj u autobus, slijedi putovanje prema Córdobi, “dalekoj i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Slavni grad u Europi srednjega vijeka, rodno mjesto glasovitog filozofa Seneke, nekadašnja je metropola kalifata na španjolskom tlu. Po dolasku smještaj u hotel u središtu grada, nadomak glasovite Mezquite. Noćenje.

2. dan: CÓRDOBA - GRANADA
Doručak. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Poslije doručka uputit ćemo se u razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt - Calleja de las flores - džamija/katedrala La Mezquita (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka u kasnijim podnevnim satima krećemo prema Granadi, uz Córdobu najvažnije središte tijekom razdoblja arapske vlasti. Oba grada je tada povezivala tzv. Ruta kalifata, a ona i danas postoji u obliku ceste N432 koja će nas provesti brežuljkastim, rijetko naseljenim područjem punim maslinika, tu se nalaze najveći maslinici Španjolske. Putem ćemo se zaustaviti na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Dolazak u Granadu i smještaj u hotel. Slobodna večer. Preporučujemo da zauzmete svoje mjesto na nekoj od ulica Granade i doživite prolazak jedne od najspektakularnijih uskršnjih procesija u Španjolskoj. Moguć odlazak s voditeljem putovanja na flamenco (doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. dan: GRANADA – MÁLAGA
Doručak. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španjolske – pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirenejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih kraljeva. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre - najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače uz pratnju službenog vodiča (ulaznica uključena). Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Poslije razgleda slobodno vrijeme do kasnih poslijepodnevnih sati kad ćemo putovanje Andaluzijom nastavit putem prema Málagi. Panoramski razgled glavnog grada Coste del Sol, grada koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, ali nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. Málagi je udahnut novi život. Danas je to grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Poslije panoramskog razgleda smještaj u hotel u centru grada. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: MÁLAGA – RONDA – SEVILLA 
Doručak. Polazak prema Sevilli. Putovanje nas vodi preko još jednog dragulja Andaluzije – jedinstvene Ronde! Rondu se isplati posjetiti već i zbog samog njezinog avanturističkog položaja: nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dubokim ponegdje i do 200 m dijeli rijeka Guadalevin. Gradom su bili fascinirani Ernest Hemingway i Rilke koji je napisao da je u Rondi našao svoj grad iz snova. U Rondi je svakako najslavnija njezina arena za borbu s bikovima, izgrađena 1785.g. koja se ubraja među najstarije u Španjolskoj, a grad na mapi koride ima vrlo važno mjesto jer je iz Ronde iniciran razvoj moderne španjolske borbe s bikovima (ulaznica uključena). Razgled stare jezgre uz lokalnog vodiča. Poslije razgleda kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema kraljici Andaluzije, prekrasnoj Sevilli. Po dolasku u Sevillu razgled jezgre grada uz lokalnog vodiča. Ući ćemo u katedralu, najveću gotičku crkvu na svijetu s poznatim zvonikom Giralda i posjetiti glasoviti Alcazar, velebnu i predivnu kraljevsku palaču (ulaznice uključene). Katedrala i Álcazar su dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Poslije razgleda smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: SEVILLA – ZAGREB
SRETAN USKRS!
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i smještaj prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Odlazak autobusom do Parka Marije Lujze i Plaze España. Poslije šetnje parkom nastavit ćemo prema jednom od simbola grada, tornju Torre del Oro na rijeci Guadalquívir. Preporučujemo jednosatnu vožnju rijekom koja je doprinijela razvoju grada prije nekoliko stoljeća: naime, procvat Seville smješta se u vrijeme nakon otkrića Amerike kad je bila važna trgovačka riječna luka na rijeci kojom je dolazila vrijedna roba iz španjolskih prekomorskih kolonija... Slobodan dan za uživanje u čarobnoj Sevilli: ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti! Transfer iz grada u hotel u ranim večernjim satima po prtljagu te nastavak transfera prema zračnoj luci. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u kasnim večernjim satima.

SMJEŠTAJ NA TURI:
Cordoba: hotel Eurostars Maimonides 3***
www.eurostarshotels.com/eurostars-maimonides
Granada: hotel Macía Condor, 4****
www.maciacondor.com
Málaga: hotel Barcelo Málaga, 4****
www.barcelo.com/es/barcelo-hotels/hoteles/espana/andalucia/malaga/barcelo-malaga
Sevilla: hotel Exe Sevilla Macarena, 4****
www.exehotels.com/exe-sevilla-macarena

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 6.780 kn / 6.980 kn
(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990 kn uključene u cijenu)
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.290 kn
Soba s pomoćnim ležajem za treću osobu ili dijete: NA UPIT!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Sevilla-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Córdobi, 1 noćenje u Granadi, 1 noćenje u Málagi i 1 noćenje u Sevilli, prijevoz autobusom na turi, asistenciju službenih gradskih vodiča u Sevilli, Granadi, Rondi i Córdobi, ulaznice za Alhambru, Mezquitu, arenu u Rondi, katedralu i Álcazar u Sevilli, boravišne pristojbe, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi 

Napomene:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.