Rim city break

4 dana/3 noćenja
Datum putovanja:19.-22.3.2020.
VRIJEDNOST VIŠE: GARANTIRANI CJELODNEVNI IZLET U FIRENCU UZ DOPLATU!

1. dan: ZAGREB/SPLIT-RIM  
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa OU380 za Rim 14:35 sati s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17:10 sati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnog sastajališta Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slatkih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita, a šetnju ćemo završiti kod Fontane di Trevi, najslavnije rimske fontane, lokacije na kojoj je 1960.g. Fellini snimio scenu s kupanjem Anite Ekberg u kultnom filmu „Dolce Vita“. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: RIM
Doručak. Razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju službenog gradskog vodiča: Forum Romanum, srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva - slavoluk Septima Severa i Titusa - Via Sacra - Vestalski hram - Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja - Kapitol, jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo - Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima - trg i palača Venezia - spomenik kralju Vittoriju Emmanuelu II - Panteon, “Hram svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva - Piazza Navona, Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma - Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima, itd. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom  ozračju, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje.

3. dan: RIM: IZLET U FIRENCU VLAKOM (FAKULTATIVNO)
Doručak. Danas preporučujemo odlazak na izlet brzim vlakom u Firencu, jedan od najljepših svjetskih gradova prema mnogim izborima, grad u kojem se rodila renesansa (IZLET SE DOPLAĆUJE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA U POSLOVNICI, PREMA RASPOLOŽIVOSTI U TRENUTKU UPLATE!). Za samo sat i pol vremena vožnje brzim vlakom iz prijestolnice dolazimo u prijestolnicu umjetnosti i kulture, na centralni kolodvor i s voditeljem putovanja i lokalnim gradskim vodičem obilazimo znamenitosti u središtu grada. Središtem grada dominira katedrala Santa Maria del Fiore sa slavnom Brunelleschijevom kupolom, a nasuprot njoj nalazi se krstionica sv. Ivana Krstitelja s trima brončanim vratima među kojima se izdvajaju „Rajska vrata“. Svakako ćemo posjetiti i najljepši gradski trg, Piazza della Signoria na kojem dominira Palazzo Vecchio, te se prošetati kraj slavne galerije Uffizzi prema slavnom mostu Ponte Vecchio, mjestu na kojem su od 16.st. smješteni gradski zlatari i draguljari. Slobodno poslijepodne za osobne programe. U kasnim poslijepodnevnim satima, odnosno ranim večernjim povratak u Rim. Dolazak u Rim između 20:30 i 21 sat. Noćenje.
Za one koji se odluče ostati u Rimu, slobodan dan za osobne programe.

4. dan: RIM-SPLIT/ZAGREB
Doručak. Izlazak iz soba i odjava iz hotela (prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju). Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u Vatikan. Posjet Trgu sv. Petra, jednom od najpoznatijih svjetskih trgova sa slavnom Berninijevom kolonadom i Bazilici sv. Petra, najvažnijoj od svih kršćanskih crkava, sagrađenoj u 16. st. na mjestu prethodne ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. U Vatikanu ćemo se zadržati do podneva i prema želji prisustvovati tradicionalnom Angelusu, koji je svake nedjelje u 11:50 sati i traje 20-ak minuta. Povratak oko 12:15 javnim gradskim prijevozom prema hotelu i transfer u zračnu luku. Na putu prema zračnoj luci posjet crkvi sv. Pavla izvan zidina, bogato ukrašenoj mozaicima koja se nalazi na mjestu jedne od najvažnijih rimskih bazilika i navodno mjesto ukopa sv. Pavla. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU381 za Zagreb preko Splita u 18:00 sati. Dolazak u Zagreb u 20:35 sati.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.480 kn / 3.680 kn
 (zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn
Cijena za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: - 150 kn
Cjelodnevni izlet vlakom u Firencu*: 790 kn
SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM ZA ODRASLU OSOBU NA UPIT!

Doplata po osobi za polaske iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci u Splitu do sastanka s voditeljem putovanja iz Zagreba/za međuslijetanje u Split doplata se ne plaća).

Obavezna doplata na licu mjesta - turistička pristojba po noći po osobi: 6 eur
 
*Izlet u Firencu brzim vlakom uključuje povratnu kartu, pratnju voditelja putovanja i razgled središta Firence s lokalnim vodičem. Može se doplatiti isključivo na prodajnom mjestu prilikom rezervacije paket-aranžmana i prema raspoloživosti u trenutku upita.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb/Split-Rim-Split/Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 4* (talijanska kategorizacija) u Rimu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Rimu, razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja (vanjski razgledi), službenog gradskog vodiča za razgled grada 2. dan programa, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: izlet u Firencu, doplatu za boravišnu pristojbu u Rimu 6 eur po noćenju, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA /prema stanju u studenom 2019., moguće promjene: 
Koloseum, Forum i Palatinska galerija 16 € (besplatno EU državljani mlađi od 18 – preporučujemo online kupovinu ulaznice!); Vatikanski muzeji i Sikstinska kapelica 17 € (preporučujemo online kupovinu ulaznica na web stranici muzeja: 17 € + 4 € za rezervaciju), kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom + pješke, 6 € pješke; Panteon 6 € (audio vodič); Galerija Uffizzi 12 € + rez. ulaza 4 € (preporučujemo online kupovinu ulaznice!); Palača Pitti 10 € + rez. ulaza 3 € (preporučujemo online kupovinu ulaznice!)

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Rimu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u listopadu 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA
: 20