- Vaš put do Jadrana -

Info i Rezervacije

Hrvatska
TEL: +385 (0)21 756 656
E-MAIL: info@ruzmarin.hr

Izleti

Stoljetna gusarska tradicija učinila je Omiš prepoznatljivim turističkim biserom smještenim u srcu Dalmacije između Splita i Makarske rivijere. Evocirajući sjećanja bogate gusarske povijesti XII., XIII. i XIV. stoljeća sežemo do gospodara Omiša, knezova Kačića kojima se plaćao danak za sigurnu i na taj način jedinu moguću plovidbu tim dijelom Jadrana. Glavna je gusarska baza bila rijeka Cetina sa svojim otokom ispred Kaštel Slanice gdje će se održati završni dio gusarske noći uz bogati program i gusarsku večeru.

Program Gusarske noći:
Program Gusarske noći: okupljanje ispred  turističke agencije Radmanove mlinice kod Omiškog mosta u 19:30 h, vožnja brodicama po rijeci Cetini, slijedi susret sa omiškim gusarima, te bogata gusarska večera u restoranu Kaštil Slanica uz zabavu, animaciju omiških gusara i glazbu uživo. Povratak je u 23:00 h autobusom do Omiša.


 

Pridružite nam se na vožnji malim brodicama kanjonom rijeke Cetine od njenoga ušća do izletišta Radmanove Mlinice.Vožnja do izletišta traje 45 minuta. Tijekom vožnje uživat ćete u pogledu na bujnu i netaknutu prirodu ,dok će vas masivne klisure kanjona zasigurno ostavit bez daha. U izletištu možete uživati u dobroj hrani, razgledati kamena mlinska kola iz 17 stoljeća, šetati se ili kupati u kristalno čistoj rijeci. Predivni kanjon Cetine stvara nezaboravni ugođaj svakom posjetitelju.Slijedi povratak u grad Omiš.

Cijena: 70 kuna po osobi
 

Ovaj izlet uključuje vožnju malim brodicama kanjonom rijeke Cetine od njenoga ušća do izletišta Radmanove Mlinice. Vožnja traje 45 minuta. Predivni kanjon rijeke Cetine stvorit će vam nezaboravni ugođaj. U izletištu možete uživati u netaknutoj prirodi rijeke Cetine, razgledati kamena mlinska kola iz 17. stoljeća šetati se ili kupati u kristalno čistoj rijeci. U sjeni visokih stabala u 12:00 slijedi zakuska i to: pršut, sir, masline, kruh ispod peke, soparnik, 2dl vina, nakon toga povratak u grad Omiš.

Cijena: 125 kuna po osobi

 

Organiziramo rafting  na rijeci Cetini od Slimena do izletišta Radmanove Mlinice. Svi oni željni uzbuđenja i ljepota netaknute prirodne uistinu će uživati u ovom izletu. Spust traje oko 3-4 sata u dužini od 10-ak km. Nakon kratkih uputa očekuje vas uzbudljiva  vožnja  po  brzacima, te  duboka i mirna  jezera kao stvorena za osvježiti se. Cijelo vrijeme  uz vas su naši iskusni skiperi. Ovo je najbolji način za upoznati kanjon rijeke Cetine, vodopade i bujnu vegetaciju koja je okružuje .Sam boravak u prekrasnom kanjonu je jedinstven doživljaj, a tek spoj avanture i  prirode čine ga potpunim.

Cijena: 200 kuna
 

Iz gradske luke u Omišu pozivamo vas na izlet u Supetar -otok Brač. Razgledavanje panorame malih otočkih mjesta, uz ugodne zvukove dalmatinske pjesme te pečenu ribu i domaće vino podsjeća na drevnu gusarsku tradiciju. Vožnja do Supetra traje 1 sat. U Supetru imate vremena za razgledavanje kulturnih spomenika: mauzolej obitelji Petrinović, župna crkva Navještenja Marijina (18 st.), s okolnim zgradama kao što su Leroj (zvonik sa satom) i crkveni Muzej. Na ulazu u muzej, nalazi se skulptura Sv. Viktora, djelo kipara Petra Jakšića , također imate vremena za sunčanje i kupanje. U 14 sati servira se ručak na brodu: aperitiv, riba sa roštilja, salata, kruh, sok i 3 dcl vina. Slijedi panoramska vožnja pokraj malih mjesta Splitske, Postira, uvale Lovrečina te povratak u Omiš.

Cijena: 180,00 kn
 

Jedan od najljepših gradova na svijetu

Cjelodnevni izlet

Opuštajuća vožnja duž jadranske obale, kroz slikoviti dalmatinski krajolik, preko rijeke Neretve i kroz Neum, dovesti će te do Dubrovnika - bisera Jadrana.

Zbog svoje iznimne ljepote i bogate kulturne baštine, ovaj drevni grad uvršten je u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Dubrovnik je okružen utvrdama i kulama te je prava riznica arhitektonskih i kulturnih remek pažljivo očuvana kroz stoljeća. Ugodnom šetnjom uz iskusnog vodiča će otkriti glavne znamenitosti grada, kao što su palače, crkve, muzeji, trgovi.

U svoje slobodno vrijeme, možete se voziti gradskom uspinjačom do vrha Srđa, sa brda se pruža nezaboravan pogled na grad i rivijeru, ili možete imati obrok u jednom od brojnih živopisnih restorana u Starom gradu koji imaju ribu i izvrsno vino iz južne Dalmacije.

ITINERAR:
Polazak iz hotela prema planu.

07:00 Polazak iz Splita. Kratko zaustavljanje u Neumu.
11:30 Dolazak u Dubrovnik. Stari grad razgledavanje.
13:30 Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu i šetnju oko
16:00 Polazak iz Dubrovnika
20:30 Dolazak u Split i transfer do hotela

Uključeno: prijevoz, stručni vodič, ulaznice za Franjevački samostan i Old Pharmacy
Važno: Putovnica / EU ID je potrebna (zbog Neuma)

 

Posebne ponude

Last minute
img place

Last minute

Iskoristite posebnu priliku i rezervirajte smještaj po izuzetno povoljnim last minute uvjetima.

... Više
First minute
img place

First minute

Budite prvi i rezervirajte smještaj iz naše First minute ponude, povoljnim cijenama i popustima nagrađujemo vašu brzinu.

... Više
Akcije
img place

Akcije

Naša ponuda apartmana, kuća za odmor i soba s popustom i do 40%.

... Više