- Vaš put do Jadrana -

Info i Rezervacije

Hrvatska
TEL: +385 (0)21 756 656
E-MAIL: info@ruzmarin.hr

Otok Brač

Supetar je smješten u uvali Sv. Petra na otoku Braču, po kojoj je i dobio ime. Očarava svojom pitomom jednostavnošću. Grad obogaćen stjenovitim i šljunčanim plažama, a okružen bujnom borovom šumom nudi bogatstvo kulturno-povijesnih znamenitosti, te raznovrsne ugostiteljske i zabavne programe (besplatni koncerti, kazališne predstave, folklorne večeri i brojna druga događanja) koja se organiziraju u sklopu Supetarskog kulturnog ljeta učinit će Vaš boravak ovdje još interesantnijim. Gostima su ponuðene i mogućnosti sudjelovanja u sportsko-rekreacijske programe, a zabavni život u gradu je zanimljiv, pogotovo u ljetnim mjesecima.

Odlično povezan direktnom trajektnom linijom sa Splitom ( ljeti, preko 14 polazaka dnevno), Supetar je idealno odredište za sve one koji žele uživati u bogatoj spomeničkoj baštini i prirodnim ljepotama na kopnu Srednje Dalmacije (Dioklecijanova palača, Trogir, Salona, Klis, kanjon Cetine, Slapovi Krke,...), opuštajući se istovremeno u čarima jednog malog otočkog gradića. Ne zaboravimo spomenuti i brojne mogućnosti šetnji i izleta po samom otoku: Pustinja Blaca, Vidova Gora, Zlatni Rat, Muzej otoka Brača u Škripu, kamenoklesarska škola u Pučišćima... Svako je bračko mjesto na svoj način lijepo i zanimljivo!

Smještaj

Splitska se nalazi na sjevernoj obali otoka Brača, 7 kilometara istočno od Supetra, u maloj mirnoj uvali okruženoj bujnom borovom šumom. Kuće sa slikovitim pročeljima izloženima suncu uglavnom su se zbile na sjevernoj strani.  Splitska je idealno mjesto za obiteljski odmor i za ljude koje vole uživati u domaćoj hrani, vinu i istinskom mediteranskom ambijentu.

Naselje se razvilo u 16. st., nakon osnutka u 13. st. u kojem su ga razorili omiški gusari. U Splitskoj se u antičko doba nalazila luka iz koje se izvozio brački kamen korišten za izgradnju Dioklecijanove palače u Splitu. U neposrednoj blizini Splitske, u kamenolomima Rasohe i danas se može vidjeti reljef Herakla ukesan u stijeni, djelo jednog od Dioklecijanovih klesara.
 

Posebne ponude

Last minute
img place

Last minute

Iskoristite posebnu priliku i rezervirajte smještaj po izuzetno povoljnim last minute uvjetima.

... Više
First minute
img place

First minute

Budite prvi i rezervirajte smještaj iz naše First minute ponude, povoljnim cijenama i popustima nagrađujemo vašu brzinu.

... Više
Akcije
img place

Akcije

Naša ponuda apartmana, kuća za odmor i soba s popustom i do 40%.

... Više