- Vaš put do Jadrana -

Info i Rezervacije

Hrvatska
TEL: +385 (0)21 756 656
E-MAIL: info@ruzmarin.hr

Omiška rivijera

Omiš je slikovit grad istinskog mediteranskog ugodaja na ušću rijeke Cetine. To je grad Festivala dalmatinskih klapa u srcu Dalmacije izmedu turističkih centara Splita i Makarske, koji je poslije burne i zanimljive povijesti od antičkih vremena, te srednjo-vjekovne neosvojive tvrđave omiških gusara, postao turističko središte rivijere iznimne ljepote. Mnoštvo spomenika kulture slavne i duge povijesti Omiša, brojni ugostiteljski, športski i ostali sadržaji čine boravak nezaboravnim. Rijeka Cetina s velicanstvenim kanjonom koja je na ovom mjestu presjekla živopisni planinski masiv u neposrednom zaleđu grada na svom putu do mora, te kilometar duga pješčana plaža, cini ovaj dio jadranske obale izuzetnim i neusporedivim.

Grad Omiš zbog jedinstvenog položaja, opkoljen strmim liticama, rijekom Cetinom i morem daje impozatan krajolik pa eko-turizam u seoskim domačistvima i športovi kao rafting na brzacima Cetine, slobodno penjanje po obližnjim liticama, jedrenje na dasci, plivacki maraton i odbojka na pijesku postali su atraktivni dio turističke ponude.

Mala ribarska mjesta sačuvana u vlastitoj izvornosti, a istovremeno dopunjena suvremeno opemljenim privatnim pansionima, vilama i apartmanima, tako su blizu, a opet tako daleko od agresivnog ritma suvremenog života i turističke industrije.

Usamljene uvale u kojima uvijek možete otkriti "svoju" prekrasnu šljuncanu plažu ili pronaći "svoj" auto kamp uz samo more na tridesetak kilometara dugoj rivijeri uvijek vas očekuju.
 

Smještaj

Nemira je mirno primorsko naselje (uvala) smješteno na Omiškoj rivijeri, 3,5 km udaljeno od Omiša u smjeru Dubrovnika. Daleko do gradske gužve i gustog prometa odmor ćete provoditi u miru i tišini uživajući u čistom moru i hladu borovih stabala...

Privatne kuče i apartmani smješteni na samoj plaži omogučavaju vam da dođete do mora za par sekundi. U blizini se nalaze turisticka agencija, restoran, pizzeria, dvije trgovine te nekoliko kafica.

Za one koji aktivno provode godišnje odmore na raspolaganju su rafting i kajak na Cetini, paragliding, surfanje, jedrenje, ronjenje, alpsko penjanje...
 

Smještaj

Duće su jedno od dvadesetak sela nedaleko od Omiša, predjelu podno mosorskog planinskog lanca. U prošlosti pripadaju slavnoj Poljičkoj republici kojom vlada Veliki knez po odredbama Poljičkog statuta. Takva baština ostavila je neizbrisiv ambijentalni ugodaj mjestu koje se diči očuvanim primjercima pučke ruralne arhitekture.

Smještaj

Ribarsko mjesto, Stanići nalaze se na pola puta izmedu Makarske i Splita, 50 km udaljeno od zračne luke. Idealno je mjesto za odmor smješteno daleko od gradske gužve i buke. Uživat ćete na svježem zraku, kristalno plavom moru i čistim plažama (Tice, Zavode, Rape). U neposrednoj blizini je povijesni gradić Omiš odakle se svakodnevno organiziraju izleti na otoke Brač i Hvar. Ljubitelji sporta mogu uživati u paraglidingu, alpskom penjanju, kajaku i canyoningu na rijeci Cetini.
Kupovati možete u jednoj od dvije trgovine koje nude svježi kruh, voće, povrće… Najbliža tržnica, banka, lijecnik, nalaze se u Omišu.
 

Smještaj

Čelina je naselje smješteno tri kilometra jugoistočno od Omiša. S osam stoljeća dugom prošlošću. Smještena je na padinama omiške Dinare s odlikama primorskog tradicijskog graditeljstva. Današnja Čelina - Zavode je novo naselje, smješteno uz prekrasnu, pitomu i šljunkovitu obalu omiške rivijere i svoj prosperitet zasniva na modernoj turističkoj djelatnosti. Suvremeno opremljene vile, apartmani i pansioni tako su blizu, a opet tako daleko od agresivnog ritma suvremenog života i turističke industrije.

Smještaj

Lokva Rogoznica je dio Omiške rivijere, udaljena 7km od Omiša, 25 km od Makarske i 30km od Splita. Napisano je da su se sedam plemičkih porodica sa svojim slugama doselili oko 1230. godine jer od 1235. dodine postoji statut opčine Rogoznice. U knjigama piše da su kao nagradu zemlju dobili od Ugarskog kralja Bele IV. Žitelji Lokve su se u starim vremenima bavili stočarstvom, ribarstvom, poljoprivredom, a posebno vinogradarstvom, gdje formirajući Hrvatsku vinarsku zadrugu, diljem svijeta prodaju svoje rogozničko vino.
Duž cijele obale se protežu predivne pješćane plaže. Na usluzi Vam stoji hotel HV Sagitta, Ruskamen, apartmani, kampovi, konobe, caffee barovi, trgovine i turistički info centar i ostali sadržaji koji ce Vam osigurati ugodan i miran obiteljski odmor kod izuzetno ljubaznih domaćina.
 

Smještaj

Turističko naselje u Srednjoj Dalmaciji smješteno je na atraktivnoj Omiškoj rivijeri, udaljeno samo 11 km od Omiša i 36 km od kulturnog i ekonomskog centra regije, Splita. Ako želite pobjeći od gužve, buke i ubrzanog životnog ritma, Medići su idealno mjesto za miran obiteljski odmor. Neposredna blizina Omiša pruža mogučnost brojnih izleta u okolicu i na obližnje otoke.

Smještaj

Mimice su tipično malo mediteransko mjesto sa blagom klimom, smješteno u središtu Jadrana, tek 15-tak kilometara udaljeni od grada Omiša. Proteže se od planine omiške Dinare do prekrasnih šljunčanih plaža. Mjesto piše svoju povijest više od tri stoljeca o cemu svjedoće spomenici u starom dijelu mjesta pored crkve.
Tu nećete naci skupocjene hotele ali naći ćete kuče sa dobro opremljenim apartmanima smještenim većim dijelom ispod ceste koja dijeli mjesto na povijesno stari i novi dio.
Kod nas možete uživati kupajući se u kristalno čistom moru na dugim šljuncanim plažama, u domaćoj zdravoj hrani, pitkoj vodi, u domaćim vinima, rakiji, orahovici i maslinovom ulju.
 

Smještaj

Marušići su mjesto smješteno na pola puta izmedu Omiša i turističkog centra Brela kod Makarske. Udaljeno je 36 km od Splita. Namijenjena su mirnom i tihom obiteljskom odmoru. Okolica je prepuna malih šljunčanih i pješćanih plaža. Mogučnost zabave pruža Vam se u obližnjem Omišu ili u Makarskoj i Splitu. Iz Omiša su organizirani izleti u Makarsku, Split, Međugorje - poznato svetište, Imotski, Sinj...

Smještaj

Pisak je malo naselje smješteno duž omiške rivijere, svega 5 km od Brela. Poznato je po pješćanim, šljunčanim i stjenovitim plažama. Možete uživati u čistom moru, svježem zraku i netaknutoj prirodi daleko od gradske gužve.
Ako godišnje odmore provodite aktivno nude vam se surfanje, jedrenje, ronjenje te rafting i kajak na Cetini. Restorani i konobe nude lokalne specijalitete, mediteranski ugodaj i domaću atmosferu. Svakako posjetite Vrulju, izvor hladne pitke vode odakle se pruža prekrasan pogled na obližnje otoke.
More je čisto, a na tom lokalitetu se nalaze velike i duge plaže, dobro uredene i čiste. Ovdje možete uživati u dalmatinskim specijalitetima.
 

Smještaj

Posebne ponude

Last minute
img place

Last minute

Iskoristite posebnu priliku i rezervirajte smještaj po izuzetno povoljnim last minute uvjetima.

... Više
First minute
img place

First minute

Budite prvi i rezervirajte smještaj iz naše First minute ponude, povoljnim cijenama i popustima nagrađujemo vašu brzinu.

... Više
Akcije
img place

Akcije

Naša ponuda apartmana, kuća za odmor i soba s popustom i do 40%.

... Više