Omiš

Omiš je slikoviti gradić smješten na obali Jadranskog mora, u blizini ušća rijeke Cetine. Ovaj maleni grad je poznat po svojoj bogatoj povijesti, predivnoj prirodi te raznolikim turističkim aktivnostima koje nudi posjetiteljima.

Omiš ima bogatu kulturnu baštinu, što se može vidjeti u njegovoj staroj gradskoj jezgri koja je prepuna uskih kamenih uličica, crkvi i utvrda. Posjetitelji mogu istraživati ​​razne povijesne znamenitosti kao što su tvrđava Mirabela i tvrđava Fortica, koje pružaju nevjerojatan panoramski pogled na grad i okolicu. Područje je poznato po svojim prekrasnim plažama s kristalno čistim morem, idealnim za kupanje i opuštanje.

Aktivni turisti će uživati u raznovrsnim aktivnostima na otvorenom , uključujući planinarenje, penjanje po stijenama, rafting, vožnju biciklom i zip-line avanture. 

Možete uživati u bogatoj eno i gastro ponudi kao i u brojim kulturnim  događanjima tijekom ljeta, uključujući koncerte klasične glazbe, folklorne predstave i festivale.

Svojom prirodnom ljepotom, bogatom poviješću i raznolikim aktivnostima, Omiš je nezaobilazno odredište za sve ljubitelje putovanja koji žele doživjeti čari Dalmacije.